Dr. Gaál Zsolt - NYÍRDIAB CUKORBETEG SZAKRENDELŐ

Bemutatkozás

Bemutatkozás 

1987-ben végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetemen és azóta a Jósa András Oktatókórház IV. Belgyógyászatán dolgozom.

1992-ben Belgyógyászatból, 1998-ban Üzemorvostanból, 2001-ben Endokrinológiából,
2005-ben Klinikai Farmakológiából szereztem szakorvosi oklevelet. 1997-ben Diabetológiai, majd Lipidológiai képesítést kaptam.

2006 óta osztályvezető főorvosként irányítom kórházunk IV. Belgyógyászatát. Büszke vagyok kollégáim munkájára, tudására. Az osztály Magyarország egyik legnagyobb endokrinológiai, diabetológiai központja. A diabetológiai és endokrinológiai rendelés mellett az osztályhoz integrálva működik Diabeteses Lábambulancia, Neuropátia Centrum, Diabetesessel szövődött terhességi központ. Csaknem 20 éve végzünk szöveti glukóz monitorozást. Az országban először kezdtem el foglalkozni az ún. monogénes diabetesekkel, melynek országos klinikai központja vagyunk. Az osztályunkon számtalan klinikai farmakológiai vizsgálatot irányítottam, köztük ún. mérföldkő vizsgálatot is.

Jelenleg 8 endokrinológus, 9 diabetológus végzi betegeink ellátását. Az osztályon és rendelőinkben kitűnő szakdolgozók, így diabetes szakápolók és edukátorok, oktatónővérek, egyetemi képzettségű ápolók is dolgoznak. Csapatunknak nagytudású elhivatott tagja dietetikus és podiáter is. Betegeink kezelésében a legfontosabbnak a terápiás páciensoktatást tartom.

Ezidáig mintegy 70 tudományos közleményt jegyeztem szerzőként, melyekből többet a nemzetközi irodalomban is idéznek. Tagja vagyok a Magyar Diabetes Társaságnak, a Magyar Anyagcsere és Endokrin Társaságnak és az Amerikai Diabetes Társaságnak. 2011-től a Magyar Diabetes Társaság vezetőségében is dolgozom.

Munkámat a Magyar Diabetes Társaság a Kelet-Magyarországi Diabetológiáért és a Magyar Imre díjjal, a Magyar Belgyógyász Társaság Petrányi  Gyula díjjal, az intézményünk pedig Jósa András díjjal ismerte el.

Dr. Gaál Zsolt

Belgyógyász, endokrinológus, diabetológus, lipidológus 
Osztályvezető főorvos
A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének tagja