A Magyar Belgyógyász Társaság Dél-Magyarországi Decentrumának 50. Jubileumi Tudományos Ülése

Meghívó

Tisztelt Kollégák!

A Magyar Belgyógyász Társaság Dél-magyarországi Decentrumának éves tudományos ülése a régió belgyógyászatának és határterületeinek egyik meghatározó rendezvénye. Nagy megtiszteltetésnek éreztük, hogy a jubileumi, eredetileg 2020. márciusára tervezett 50. ülés rendezésére a régió belgyógyászati vezetőségének döntése értelmében Gyula kapott lehetőséget. Már minden készen állt, amikor a rendezvényt el kellett halasztanunk a COVID járvány első hulláma miatt. Most újult erővel látunk neki a 2021. őszére halasztott rendezvény megszervezésének. Bízva a járványveszély elmúltában, a régiónk belgyógyászainak aktivitásában és a szeptember eleji jó időben nagy szeretettel várunk mindenkit kis városunkban.

Az első „délmagyar kongresszust” Iványi János tanár úr rendezte fél évszázaddal ezelőtt. Mi, a jelenlegi rendezők büszkék vagyunk arra, hogy vele együtt dolgozhattunk és olyan jubileumi ülés tervezünk, mely emlékezetes marad a résztvevők számára és szeretnénk méltóak lenni a rendezvény atyja emlékének.

Konferenciánkat a Lifelong learning jegyében rendezzük, tanulunk egymástól, tanítjuk egymást. Nincs, vagy legalábbis kevés olyan kollégánk van, aki otthon van a belgyógyászati szakágak mindegyikében, ezért hasznos lehet mindenki számára, ha a szűkebb szakterületének új információi mellett megismeri más ágak problémáit, diagnosztikus és terápiás lehetőségeit is. Természetesen szeretettel várjuk fiatal kollégáink előadásait és számítunk a szakdolgozók részvételére is.

 

Márk László dr.

Dudás Mihály dr.

Novák János dr.