A Magyar Belgyógyász Társaság Dél-magyarországi Decentrumának Tudományos Ülése

Meghívó

Kedves Kollégák! 

Mindenek előtt köszönetünket szeretnénk kifejezni a vezetőség bizalmáért, melynek folytán az a megtiszteltetés ért, hogy a 2018. március 22-24. között megrendezésre kerülő  Dél-Magyar Belgyógyász Decentrum a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Belgyógyászatának szervezésében kerül megrendezésre.

Szentes város adottságait és korábbi évek kongresszusi tapasztalatait figyelembe véve, kicsit ellesve az országos konferenciák szervezését és hangulatát, úgy döntöttünk, hogy külső helyszínen, a régiónkban közkedvelt Cserkeszőlőn kerül megrendezésre a soron következő decentrum, melynek során a szakmai programok mellett, a közös kikapcsolódásra, társasági programokra is nagy hangsúlyt fektetünk. 

Az előző évek hagyományai alapján tovább erősítenénk, részben megreformálnánk, a fiatal kollégák részvételét. Reményeink szerint minél több előadás érkezik majd, de emellett az egyes kórházak legjobb esetismertetései külön szekcióba kerülnek majd.

A szakdolgozóink részvételének elősegítése céljából ebben az évben számukra a regisztráció ingyenes lesz. A szakdolgozói szekciókban a belgyógyászat témaköreiből vagy ahhoz kapcsolódó előadások témája szabadon választható.

Kongresszusunk másik fő célja a szakmaspecifikus aktualitások, forrongó témák bemutatása, az egyes szakmák üzeneteinek a továbbítása a szakágak szakértői által. Mindezt interaktív szekciók, az egymás közötti párbeszéd, valamint az egyes témák több aspektusból történő bemutatása segítheti. 

A KONFERENCIA FŐTÉMÁI:

  1. „Hétköznapi dilemmák” az onkohematológiai betegségek kezelésében
  2. Nosocomiális infekciók
  3. Akut koronária szindróma
  4. Direkt Antikoaguláns Terápia kihívásai (DOACs)
  5. State of the art : új terápiás beavatkozások a belgyógyászatban
  6. Obesitas
  7. Hepatológia update
  8. Hasnyálmirigy – terápiás kihívások
  9. Sasfiók szekció - legjobb eseteink
  10. Poszterszekció

A tudományos programot a decentrum vezetőségének a javaslatára állítottuk össze. A felkért referátumok mellett a fenti témakörökben várunk kapcsolódó esetismertetéseket, - összefoglaló előadásokat is. Kérünk minden kollegát, hogy segítsük szakdolgozóink felkészülését és aktív részvételét a kongresszuson.

A konferencia helyszíne Cserkeszőlőn az Aqua Spa Konferencia és Wellness Hotel ⃰⃰⃰⃰  ⃰⃰⃰⃰  ⃰⃰⃰⃰  ⃰⃰⃰⃰ .  A szálloda technikai adottságai kitűnőek, a tudományos programok mellett a pihenést és a relaxációt is biztosítja.

Szeretettel várunk minden belgyógyász - , a társszakmákban és az alapellátásban dolgozó kollégát és szakdolgozót a Magyar Belgyógyász Társaság Dél-magyarországi Decentrum Tudományos Ülésén és az azt követő társasági programokon. 

Baráti üdvözlettel:                    

Dr. Nagy László
belgyógyász, kardiológus
osztályvezető főorvos
Vándorgyűlés elnöke

Prof. Dr. Ábrahám György
SZTE I. Belgyógyászati Klinika
tanszékvezető egyetemi tanár
Decentrum elnöke