MDT Családorvosi Munkacsoport IX. Továbbképző Konferenciája

Meghívó

Tisztelt Partereink, kedves Kollégák!

A Magyar Diabetes Társaság Háziorvosi Munkacsoportja 2021-ben is megrendezi szokásos őszi továbbképző konferenciáját, november 25-27- én Herceghalmon, az Abacus szállóban.

A megnyitót november 25-én, csütörtökön 13 órakor tartanánk, a konferencia zárását pedig 27-én 15 órakor.

A szállodát lefoglaltuk, a program összeállítása folyamatban van. Terveink szerint 8 szimpóziumra és 10 plenáris ülésre illetve kerekasztal konferenciára és workshopokra kerül majd sor.

Kiemelt témáink az idén is a 2-es típusú cukorbetegség korszerű kezelése. Fontosnak tartjuk a résztvevő háziorvos és belgyógyász kollégák számára hangsúlyozni a korai glykaemiás kontroll jelentőségét, az egyes terápiás lépések glykaemiás kontrollon túlnyúló hatását, a cardiovasculáris és renalis protekciót. E mellett az inzulinkezeléssel és a fix kombinációkkal, a vércukor önellenőrzéssel kapcsolatos újdonságokat is szándékozunk bemutatni.

A háziorvosoknak jelentős szerepe van a szövődmények szűrésében, gondozásában. Az idén az amputációk vezető okaként szereplő diabeteses lábat helyezzük a középpontba.

Az elmúlt időszakot alapvetően meghatározta a COVID járvány, mely a diabeteses betegeink körében igen nagy jelentőségű. A védekezés, első sorban a vakcináció jelentősége és lehetőségei szintén a kiemelt témáink egyike lesz.

Szó lesz a NEAK adatbázis elemzésének újabb eredményeiről, továbbá szakmapolitikai fórumot szervezünk az országos kollegiális vezető főorvos és a szakfelügyelő főorvosok részvételével.

Rendezvényünkre Mindenkit szeretettel vár a szervezőbizottság.

 

Dr. Oláh Ilona                         Dr. Rosta László                 Prof. Dr. Kempler Péter